Prima / Noutăţi / Grupul Resursă în vizită de studiu în Norvegia
imprimare
Grupul Resursă în vizită de studiu în Norvegia
 
04.10.2016     Accesări: 1041 

În perioada 13-15 septembrie 2016, zece membri ai Grupului Resursă în domeniul drepturilor omului au efectuat o vizită de studiu în Norvegia. Scopul vizitei a fost de a contribui la îmbunătățirea conținutului mini-proiectelor elaborate anterior de membrii grupului, prin studierea elementelor comparative legislative și identificarea bunelor practici aplicate de colegii norvegieni.   

Discuții interesante au fost lansate în cadrul întrevederilor cu reprezentanții Curții de Apel Borgarting (Oslo), Asociației juriștilor din Norvegia, Asociației Judecătorilor, Curții Supreme de Justiție, etc. Participanții au manifestat un interes sporit față de activitatea fundației Lovdata, care gestionează cea mai mare bază de date de informații juridice din Norvegia, fiind un mecanism extrem de util în activitatea reprezentanților tuturor profesiilor juridice, dar și o sursă de informare pentru public. Membrii Grupului Resurse s-au întâlnit și cu un fost expert din cadrul Misiunii NORLAM, avocat în cadrul unei dintre cele mai mari firme de avocatură din Norvegia, dl Arne Gunnar Ass.

În rezultatul vizitei, participanții urmează să ajusteze documentele de proiect în conformitate cu cunoștințele acumulate și să înceapă implementarea propriu-zisă a acțiunilor planificate până la finele acestui an.

Vizita de studiu se înscrie în cadrul noului Program Lideri Promotori ai Schimbărilor, prezentat de NORLAM în cadrul unei reuniuni plenare din 5 februarie 2016 și inițiat în luna mai.  


Despre NORLAM      Noutăţi      Proiecte şi activităţi      Documente      Sistemul norvegian de drept      Rapoarte anuale
Tel. (+373 22) 27-43-30
(+373 22) 83-81-92, 83-81-93
Fax. (+373 22) 27-43-30
Creat de brand.md total vizitatori: 758312