Prima / Noutăţi / Vizită de studiu și atelier de lucru la Iași, România pentru personal din penitenciare si probatiune
imprimare
Vizită de studiu și atelier de lucru la Iași, România pentru personal din penitenciare si probatiune
 
15.11.2016     Accesări: 1154 

Reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare, care fac parte din grupul de lucru privind modificarea legislației execuțional penale a Republicii Moldova și reprezentanți ai Inspectoratului National de Probațiune au participat într-un atelier de lucru combinat cu vizită de studiu la Iași în perioada 9-12 noiembrie curent.

Activitatea a fost organizată de Misiunea NORLAM și are drept obiectiv elaborarea unui proiect de modificare a legislației execuțional-penal ce ar permite individualizarea executării pedepsei.

În cadrul vizitei membrii delegației a putut vedea aplicarea în practică a regimurilor progresive în penitenciarul din Iași. De asemenea, s-au familiarizat cu modelul norvegian de cooperare dintre penitenciar și probațiune, au discutat despre liberarea din penitenciar și altele. Totodată membrii grupurilor au identificat metodele prin care penitenciarul, probațiunea, condamnatul, societatea și judecătorii ar obține o liberare perfectă.

Grupul de lucru reușit să definească o viziune clară privind executarea individualizată a pedepsei cu închisoarea prin instituirea regimurilor progresive și a îmbunătățirii interacțiunii dintre penitenciar și probațiune.

Menționăm că instituirea unui sistem progresiv de executare a pedepsei penale reprezintă unul din obiectivele generale ale Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Penitenciar din Republica Moldova pentru anii 2016-2020. 

 

 


Despre NORLAM      Noutăţi      Proiecte şi activităţi      Documente      Sistemul norvegian de drept      Rapoarte anuale
Tel. (+373 22) 27-43-30
(+373 22) 83-81-92, 83-81-93
Fax. (+373 22) 27-43-30
Creat de brand.md total vizitatori: 758311